Ring til Lotte på 53 35 84 81

ANNONCETEKST – Sådan skriver du en god annoncetekst

Teksten i dine annoncer skal være væsentlig og specifik, for at du kan ramme dine potentielle kunder. Din annonce skal tiltrække dine kunders opmærksomhed, og du skal fortælle dem, hvad de så skal gøre.

Din perfekte annoncetekst indeholder: Hvad, der gør dig unik, nødvendige beslutningsoplysninger, call-to-actions, søgeord, kundens drømme, tilpasning af annoncen til din hjemmeside, mobiloptimering og AdWords mulighed for afprøvning af forskellige annoncetekster. Du får også en fidus til at læse korrektur.

Send en mail til Lotte Nygaard, hvis jeg skal skrive annonceteksten for dig.

Pointér, hvad der gør dig unik

Beskriv det særlige ved dine produkter eller din virksomhed, og husk at blive på dine potentielle kunders banehalvdel, så de kan se, at de får værdi af at handle med dig. Du får lige nogle eksempler.

 • Er din kvalitet markedets bedste?
 • Er dine produkter bedst til prisen?
 • Er de billigst?
 • Køb tre – Betal for to!
 • Har du en særlig begivenhed på en bestemt dato?

Giv oplysninger i din annonce

Når dine kunder er blevet fanget af din annonce, har de brug for at træffe en beslutning. Derfor må du give dem de oplysninger, de skal bruge for at beslutte, om de vil handle med dig.

Giv dem noget af dette:

 • udbytte – så slipper du for kun at konkurrere på pris
 • pris
 • eksklusive produkter
 • her-og-nu-rabatter
 • oplevelser

Fortæl det kort og præcist, uanset om annoncen er online eller trykt.
Hvis det er relevant, så husk også:

 • Hvem
 • Hvad
 • Hvor
 • Hvornår
 • Hvorfor

Du skal opfordre til handling i dine annoncer

Giv dine kunder klar besked, så de ved, hvad de skal. Skriv “Køb tekster her.” I stedet for at skrive “Jeg sælger tekster.” Er du håndværker? Så lav et link til din e-mail og skriv “Få et tilbud her.” Eller er du terapeut og sælger ydelser? Hvad får din kunde ud af dine ydelser? For eksempel “Slip for hovedpinen – Bestil tid nu.” Gør det nemt for din kunde at kontakte dig og hav dine vigtigste kontaktoplysninger med i din trykte annonce. I din onlineannonce kan du eksempelvis have et link til din kontaktside og skrive “Kontakt mig nu.”

Husk søgeord i din annoncetekst

Sælger du oplevelser, så skriv noget a la “Få en spændende oplevelse i Thingbæk Kalkminer.” eller “Oplev en stemningsfuld lysfest i minerne.” Sælger du produkter online, så gå ind på IKEAs hjemmeside og bliv inspireret. Alle deres produkter har enkle søgeord, som du naturligt ville søge på, hvis du manglede netop det produkt. Mangler du en reol, søger du på “reol”, og så kommer alle deres reoler. Skal den være hvid, skriver du “reol hvid”, og så kommer de hvide reoler frem.

Glem ikke drømmene

Er der nogen, der ved, hvordan man sælger drømme, så er det Coca Cola. De sælger jo ikke en brun sodavand, hvis smag man skal vænne sig til. Nej, de sælger det, at man har det sjovt sammen med vennerne. Så deres indirekte budskab er:

“Når du køber Coca Cola, får du det sjovt sammen med dine venner.”

Drømmer du måske om samme succes, som Trip Trap fik ved først at lave møbler af drivtømmer?

Fortæl mig og om dine forretningsdrømme på 53 35 84 81.

Tilpas din side til din annonce

De produkter eller ydelser, du reklamer for i din annonce, skal kunne ses på den hjemmeside, du henviser til i annoncen. Du har fanget dine potentielle kunders opmærksomhed, og de vil nu søge yderligere information. Hvis de ikke kan finde, det de søger, bliver du valgt fra, og så handler de hos konkurrenten.

Optimer din annonce til mobilen

Din mobiltelefon bliver et vigtigere og vigtigere redskab, både når du skal arbejde og træffe andre beslutninger. Det samme gælder for dine potentielle kunder. Derfor er det nødvendigt, at du laver annoncer, der virker på mobilen.

Folk på farten, vil gerne kunne trykke på telefonikonet for at ringe dig op. Det kaldes for opkaldsudvidelser. Er de i nærheden, kører de måske lige forbi din butik, så husk også besøgsadressen og adresseudvidelser, hvilket er, at din adresse vises på et kort.

Sidder din tekst lige i skabet?

Afprøv eventuelt, om din annoncetekst er i orden. Det gør du ved at lave tre-fire forskellige annoncer om det samme emne med budskabet formuleret lidt forskelligt. Tjek derefter, hvilken der fungerer bedst. AdWords kan lave en rotation, så din mest udbytterige annonce bliver vist hyppigst.

Bestil flere annoncetekster om det samme emne her.

Læs korrektur på din annoncetekst

Arbejder du i Word, kan du kontrollere din tekst for ekstra mellemrum ved at slå “Vis koder” til.

Tjek, om alle links er aktive, og om dine kontaktoplysninger er korrekte. Folk springer sommetider over det, for de ved jo godt, hvad deres adresse er, men det sker alligevel, at der er fejl i kontaktoplysningerne.

Læs altid korrektur mindst to gange. Brug den almindelige læseretning oppefra venstre og nedefter for indholdet og “bagfra” som stave- og grammatikkontrol.

Det kan være svært at læse korrektur på egne tekster.

Kontakt mig her, hvis du har brug for hjælp.

Kontakt Lotte Nygaard

L8 – den gode historie
Rønnebærvej 33
9500 Hobro

 

Mobil: 53358481
CVR: 38518283
L8@L8-dengodehistorie.dk