Ring til Lotte på 53 35 84 81

ERINDRINGER – Få hjælp til at få skrevet dine erindringer

Ser du tilbage på et langt og spændende liv? Er der noget af det, du har oplevet, der skal bevares for eftertiden? Du bærer sikkert rundt på et hav af gode historier. Du får otte grunde til at skrive eller få skrevet dine erindringer, eksempler på at få dine læsere til at føle sig til stede og gode, gratis råd til forarbejdet.

Få en aftale, så du kan få skrevet dine erindringer! Send en mail til tekstforfatter Lotte Nygaard fra L8 – den gode historie!

Hvorfor vil du have skrevet din livshistorie? Spørgsmålet er til dig selv. På dage, hvor skrivelysten svigter, har du brug for et stærkt “fordi” for at fortsætte med arbejdet om dine erindringer. Skriv dit “fordi” ned, og hæng det i glas og ramme på væggen.

Her har du otte mulige grunde til at skrive dine erindringer

  1. Du vil give dine familiemedlemmer og venner et varigt minde om dig.
  2. Du vil videregive dine erfaringer til de kommende generationer og fortælle om, hvordan livet var i din situation og på din tid.
  3. Du er nået til en alder, hvor du med glæde og sorg vil genopleve minderne og reflektere over, hvordan dine oplevelser har påvirket dig.
  4. Eller du er midt i livet og vil fundere over, hvilke af dine oplevelser, der vil være nyttige at tage med videre, og hvilke du må give slip på for at skabe det liv, du ønsker.
  5. Du har levet et spændende liv, rigt på oplevelser, og dem vil du gerne dele med andre.
  6. Dit liv har pludselig taget en uventet drejning, som giver dig sorg eller smerte, og ved skrivningen ønsker du at bearbejde sorgen eller smerten.
  7. Ønsket om berømmelse ligger dybt i mange mennesker og måske også i dig? Tænk, hvis du kunne få udgivet en bog med dig som forfatter? Det, du har oplevet, er da lige så interessant, som det, andre har oplevet.
  8. Dine nærmeste har bedt dig skrive alle dine gode historier om livet i gamle dage ned, og du vil gerne gøre det på en levende og spændende måde.

Du har dine gode grunde til at få dine erindringer skrevet. Jeg har tastaturet, så ring til mig på 53 35 84 81, hvis du har brug for hjælp.

Skriv så dine læsere føler, at de selv er til stede

“… der altid blev omtalt som Træet, fordi det var det eneste træ, der voksede mellem Siouxfloden og Jimfloden.” Side 90.

“Kolde mørkviolette skygger kom frem i øst, krøb langsomt hen over prærien og steg til vejrs i bølge på bølge af mørke, som fik stjernerne til at tændes, store og klare.” Side 91.

Begge citater er af Laura Ingalls Wilder, “Huset ved søen”, ottende kapitel, Gyldendals Børnebogklub, 1978.

Brug mange detaljer!

Citaterne stammer fra helt tilfældige steder i rækken af bøger, som Laura Ingalls Wilder skrev med så mange detaljer, at man ville kunne bage en græskartærte ud fra hendes beskrivelser. Hun beskrev dyr og menneskers og bevægelser levende og brugte tit direkte tale og lydord. Få sider efter citaterne her viste hun os, hvor farligt livet var, og hvor stærkt sammenholdet var i den smukke, vilde og barske natur på prærien, nær Sølvsøen.

Hav en Laura-bog ved din side, mens du skriver.

Er det uoverskueligt? Kontakt mig her, hvis du vil have kulør på dine minder.

Gratis, gode råd til forarbejdet med dine erindringer

Når du vil skrive eller have skrevet dine erindringer, så begynd med stikord til dine vigtige begivenheder. Start med din nære fortid! Når du får en idé, så spørg dig selv, om det er interessant for andre end dine nærmeste. Hvis ikke den gavner andre, så kassér den.

Skriv de gode idéer ned

Hvis din idé interesserer andre, så den skriv ind på computeren. Lav flere små, korte dokumenter, og gem dem i en bestemt mappe med undermapper. Du kan også skrive de brugbare idéer ned i en notesbog med meget god plads på begge sider af dit minde, så du kan sætte nok en erindring ind før eller efter.

Hav et tilsvarende system, enten i kinabog eller på computeren til de idéer, der falder uden for kronologien.

Har du en diktafon på din mobil, kan du også fortælle minderne til den og gemme dem på telefonen. Undersøg, hvor længe du må tale, inden telefonen afbryder dig. Det er surt at tale i to timer, hvis du bliver afbrudt efter fem minutter.

Få hjælp til dine erindringer

Har du brug for hjælp, enten til at få overblikket, få renskrevet noget eller til decideret at få skrevet dine erindringer ned? Ring til Lotte Nygaard på 53 35 84 81, så kan vi aftale et eller flere møde(r).

Deadlines er en støtte

Deadlines er en god idé. Det er ikke sikkert, at du når alt det lovede til et møde, men du når meget mere, end hvis du ikke skal overholde nogen aftaler. Du må bestemme, om møderne skal være hos dig, mig eller på et neutralt sted.

Kontakt Lotte Nygaard

L8 – den gode historie
Rønnebærvej 33
9500 Hobro

 

Mobil: 53358481
CVR: 38518283
L8@L8-dengodehistorie.dk